Blog

World Aeropress Championship 2016

In luna iunie a acestui an, in Dublin- Irlanda, va avea loc a 9-a editie a World Aeropress Championship. Dar pana la finala din iunie, puteti participa la etapa nationala din Bucuresti din luna aprilie. Concursul va fi gazduit de Artisan Coffee iar castigatorul , pe langa premiul oferit de organizator, va avea un loc asigurat la finala din Dublin.

Spre deosebire de celelalte campionate organizate de breasla cafegiilor, cum ar fi World Barista Championship cu ale sale ramuri- Latte Art, Cup Tasting si Coffee and Alcohol care devin din ce in ce mai sobre si costisitoare, World Aeropress Chamionship este un eveniment care imbina dragostea pentru cafea cu distractia. Intr-o atmosfera relaxata, finalele acestui campionat se sfarsesc de fiecare data cu o petrecere alimentata de cafeaua degustata la Aeropress si bere.

 

 

Istoria acestui campionat a inceput acum 8 ani, in capitala tarii care consuma cele mai mari cantitati de cafea la nivel global- Oslo, Norvegia. Chiar daca prima finala a concursului a avut numai trei competitori, in decursul celor 8 ani, World Aeropress Championship s-a extins si s-a dezvoltat, in prezent avand etape regionale in 35 de tari, inclusiv Romania.

Cu toate acestea, campionatul isi pastreaza si acum formatul relaxat, care se naste din pasiunea pentru cafeaua brewed a tuturor celor implicati, de la concurenti, la publicul spectator. Regulile sunt simple: Cafea buna, AeroPress, cea mai pura apa, cana cupping, lingura cupping si 8 minute pentru fiecare concurent ca sa se pregateasca dar si sa infuzeze cafeaua. Juriul este format din trei specialisti si un jurat-sef. Desemnarea castigatorului are loc in aceeasi zi, juratii aleg ceasca castigatoare aratand in acelasi timp spre cana cu reteta preferata. Castigatorul campionatului din 2015 a primit un cec de 2000 de euro si un trofeu in forma clasica de Aeropress.

 

 

 

Mai multe detalii despre regulamentul detaliat al concursului si despre etapele regionale care urmeaza sa aiba loc in luna aprilie puteti gasi pe site-ul oficial al campionatului.

No Comments

Post a Comment