Blog

3 Cafele cu origini exotice care iti vor face diminetile speciale

Te-ai gandit vreodata cum poti sa iti imbunatatesti ziua incepand chiar cu primele ore ale diminetii? Transforma-ti ritualul de zi cu zi intr-o experienta minunata in lumea exotica a cafelei proaspat prajite. Inlocuieste banala cafea de dimineata cu una care cu siguranta te va face sa te indragostesti de cafeaua de specialitate.
Alege din propunerile noastre de mai jos sau experimenteaza-le pe toate pentru a gasi cafeaua potrivita gustului tau. Odata ce incerci cafeaua proaspat prajita, single origin, si care are si o poveste interesanta in spate, cu greu te vei intoarce la gustul banal al cafelei cu care erai obisnuit.

1. Cafea de la poalele muntelui Everest
Cafeaua proaspat prajita adusa din indepartatul Nepal, este una cu adevarat rara si deosebita. In mod normal, arborele de cafea creste in interiorul inelului Ecuatorial, adica intre Ecuator si Tropicul Racului. Cu toate acestea, la poalele muntilor Himalaya, in aerul pur al Nepalului si la nord de Tropicul Racului s-a aclimatizat arborele de cafea 100% Arabica- in mici ferme imprastiate la umbra varfului Everest.
Cafeaua Nepal Mount Everest are arome clare si complexe, la fel de pure ca aerul Nepalului, este o cafea pe care orice pasionat trebuie sa o incerce. Cu note ciocolataii si cu o aciditate scazuta, gustul pregnant de nuga iti va ramane ca o amintire placuta a unei dimineti speciale incepute cu o cafea adusa dintr-o tara magica.

2. Cafeaua campionilor
Soiul de cafea Gesha, si-a facut aparitia in locul de origine a arborelui de cafea – Ethiopia. Insa in timp, s-a dezvoltat intr-o casa si o clima mult mai propice, la umbra deasa si la altitudinea muntilor din Panama. In ziua de azi, cafeaua Panama Gesha este cafeaua cu care baristii profesionisti castiga marile competitii de cafea. Cu o complexitate deosebita a aromelor, un corp usor si o aciditate fructata, cafeaua proaspat prajita Panama Gesha se traspune intr-o ceasca florala si dulce, care iti va face diminetile ca un vis de primavara. Incearc-o preparata la V60 sau Aeropress si vei simti complexitatea de arome pe care ti-o ofera aceasta cafea deosebita.

3. Selectia speciala a maimultelor indiene
Pe taramurile mistice ale Indiei, in fiecare vara inainte de recoltarea cireselor de cafea, cete intregi de maimute infometate ataca fermele de cafea in cautare de fructe perfect coapte. Maimutele indiene aleg cele mai bune cirese de cafea mancand invelisul dulce al fructului si lasand in urma gramezi de boabe verzi. S-a descoperit ca aceste boabe, spre deosebire de boabele normale pe care la culeg oamenii, au o calitate mult mai buna datorita procesului “natural” de selectie prin care trec in mana maimutelor. S-a dovedit ca animalele stiu sa aleaga fructul de cafea atunci cand acesta este in perioada perfecta de coacere. Astfel are loc o selectie cat se poate de naturala, care are ca rezultat boabele de cafea perfect echilibrate si ajunse la maturitate deplina.
Spre deosebire de mult cunoscuta cafea Kopi Luak din Indonezia, cafeaua Monkey Selection din India nu este produsa prin cruzime fata de animale, si nu trece prin intestinul acestora inainte sa fie procesata. Astfel, te poti bucura de o cafea echilibrata si dulce, care a fost culeasa printr-un procedeu putin spus “interesant” si de o mana de lucru determinata si dibace.