Cafea Kenya AA Plus
Kenya este cunoscuta pentru reteaua de cooperative de cafea foarte bine organizate. Acest sistem genereaza o consistenta remarcabila in ceea ce priveste metodele de cultivare, de procesare si licitare a productiei intr-o retea de aproximativ 150.000 de producatori, dintre care majoritatea sunt agricultori de dimensiuni mici. Topografia platourilor de inalta altitudine din principalele regiuni de cafea din Kenya, combinata cu solurile acide, oferă conditii excelente de crestere pentru cafeaua Arabica.
Toată cafeaua kenyana este clasificata in primul rand prin dimensiunea screen-ului (o masura a marimii boabei de cafea, cu cat mai mare, cu atat mai innalt va fi calificativul) masuratoarea se face imediat dupa procesare ulterior, se face licitatia saptamanala la bursa de cafea din Nairobi. Gradul AA este clasa superioar pe baza screening-ului. Dupa clasificare, exista doua distinctii generale de calitate pentru AA:
Calitate superioara sau Plus
Numai o cantitate minima de mici defecte este permisa atata timp cat nu are efect asupra cestii rezultate. In mod tipic crescute la 1400 – 1900m deasupra nivelului marii, din soiul SL-34. Cafelele de inalta calitate provin adesea din cooperative mici si pot fi licitate in loturi separate.
Cafea 100% Arabica Kenya AA Plus
Cafeaua Arabica kenyana este cultivata pe soluri vulcanice bogate gasite in zonele muntoase intre 1400 și 2000 de metri deasupra nivelului marii. Multi sunt de acord ca cea mai buna cafea Arabica este cultivata in Kenya.
Clima nu este niciodata mai fierbinte decat o vara europeana și niciodata mai rece decat cel mai frumoasa primavara – cu o temperatura de cel mult 19C (35F). Precipitatiile sunt bine distribuite pe toate regiunile unde se cultiva cafea cu o medie anuala de nu mai putin de 1000 mm (35 “) ai soluri cu pamant rosu bine drenat. Aceste conditii fac majoritatea districtelor din Kenya unde se cultiva cafea, unice in lume datorita solului foarte bun. Solul vulcanic rosu este foarte fertile si versantii asigura un bun drenaj al plantatiilor.
Productia de cafea trece printr-un protocol sistematic de la bob, pana in ceasca de cafea. Inca de la plantare, cafeaua kenyana este controlata atent prin toate etapele de procesare prin care trece.
Arome kenyene
Cunoscuta pentru aroma bogata si constanta, cu o aciditate echilibrata, ca de vin si cu arome placute de nectarine si struguri, bobele de cafea din Kenya au un gust distinct, cu note complexe si clare.
Kenya AA Plus Mount Kenya selection prajita de Contego Cafe este o cafea perfecta pentru orice pasionat.
Note de Cupping
Trestie de zahar, arome intense de fructe, citrice, note florale si putin ierboase, cu o aciditate curate, complexa si zemoasa. Un corp bogat si un pic acidulat. Devine mai dulce cand se raceste.
Region
Murang’a
Growing Altitude
1750 m
Arabica Variety
SL28, Ruiru 11
Harvest Period
October – December
Milling Process
Fully washed, sun-dried on raised beds
Aroma
Grape, florals
Flavor
Stonefruit, citrus, floral
Body
Rich, heavy
Acidity
Sparkling
No Comments