Descriere
Ferma Hartmann este o întreprindere de familie, din generația a treia și este situată în Santa Clara, Renacimiento. Se compune din 2 ferme – Santa Clara Finca Hartmann și Ojo de Agua, situate între 1.300 și 2.000 de metri deasupra nivelului mării, cu aproape 100 de rezervații forestiere care se învecinează cu Parque Nacional de La Amistad. Cafeaua este cultivată sub umbra pădurilor tropicale indigene care au fost acolo de mulți ani. Familia Hartmann încearcă să evite taierea copacilor, replantează copacii și plantațiile native pentru a menține ciclul natural si un sol si fauna sanatoase.
“De la început, de când părinții mei au început această fermă, au lucrat terenul cu multa dragoste și respect. Mergem pe urmele lor, iubim această fermă, ne place ceea ce facem, în ciuda dificultăților pe care le putem întâmpina pe piață și intenționăm să transmitem această pasiune copiilor noștri “. Aliss Hartmann
Astăzi Ferma Hartmann este o întreprindere familială – fiecare membru al familiei este implicat pasional în management și îndeplinește o funcție diferită în creșterea, producția și turismul fermei. Cafeaua pentru ei este un mod de a trăi, cultura lor, familia lor – mult de muncă, dar și foarte multa de dragoste. Angajații lor vin si se întoarc în fiecare an, ca și cumpărătorii lor, pentru că le place viziunea lor: să lucreze împreună cu natura, să lucreze terenul fără il distruga.
Metoda de procesare Honey
Aproape o combinație perfectă a proceselor washed și natural, Honey sau semi-washed, este o metodă care câștigă simpatie printre producătorii de cafea din întreaga lume. Cireșele de cafea sunt depulpate, dar nu sunt spălate de mucilagiul lor. În unele cazuri rare, cireșele pot fi fermentate parțial, dar atât timp cât o porțiune din mucilagiu rămâne, cafeaua este denumită în continuare semi-washed sau procesata Honey.
Cafeaua este apoi uscată la soare pentru timpul necesar pentru a atinge umiditatea dorită, de obicei zece zile. Cafeaua este curățată cu grijă și se intoarce pentru a se asigura că se usucă uniform. Uscătoarele mecanice sunt aproape niciodată folosite în acest proces deoarece mucilagiul lipicios poate defecta echipamentul. Odată ce uscarea corespunzătoare a avut loc, mucilagul se retrage în bobul de cafea și lasă un invelis care este asemănător cu caramelul. Cafeaua este lăsată să se odihnească în pergamentul ei până când este gata să fie trimisa prajitoriilor de cafea.
Cupping Notes: Note medii de ierburi, bogate in cacao, migdale, nuca si alune cu un finish complex.
Brewing Tips: Cafeaua procesata Honey are nevoie de cea mai mare atentie atunci când este preparata – nu numai că este una dintre cele mai scumpe cafele de pe piață, dar are atat de mult de oferit incat trebuie sa ii acordati timpul necesar pentru o preparare corecta, pentru a va bucura cu adevarat de complexitatea aromelor ei. Vă recomandăm să pregătiți aceasta cafea superba la V60 sau Pheonix07.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.