Blog

Retete castigatoare de cocktailuri cu cafea

Retete castigatoare de cocktailuri cu cafea

Urmarind recomandarile bine cunoscutului Jamie Oliver, cel mai bun cocktail bar din Londra este la American Bar de la hotelul Savoy. In echipa priceputa din spatele barului, pe langa faimosul Erik Lorincz il gasim si pe colegul lui slovac- Martin Hudak. Martin intelege atat cocktailurile cat si cafeaua, si si-a dovedit profesionalismul in anul 2014 la Melbourne, Australia- unde a iesit pe locul al doilea la campionatul mondial World Coffee in Good Spirits.

Pentru a aduce Londra mai aproape si pentru ca e sezonul perfect pentru cocktailuri, Martin a ales sa impartaseasca retele cu care a castigat la sfarsitul anului trecut campionatul din Nitra, Slovacia, din noiembrie 2015. In prezent el se pregateste pentru competitia din China care va avea loc in acest an de pe 29 martie pe 1 aprilie, unde tinteste catre pozitia cea mai inalta in categoria ”Coffee in Good Spirits”.

Bautura semnatura: Terroir – Forrest

Martin a inceput cu bautura semnatura si a plimbat juriul intr-o calatorie prin padure. A folosit cafeaua proaspat prajita Kenyan Githiga AB prajita de Richard Shannon de la Workshop Coffee din Londra, Marea Britanie. Martin, purtand un sort cu print army style mixeaza un espresso dublu cu 10 ml de St. George Terroir Gin din California, 10 ml de Wildberry Syrup si 15 ml de Grand marnier infuzat cu ace de pin din Kent. ”E ca si cum ai merge intr-o padure intunecoasa si rece unde poti sa ii simti aroma si sa gusti natura salbatica”- asa descrie Martin sensatiile degustarii bauturii Terroir- Forest.

In loc sa o amestece sau sa foloseasca shaker-ul, Martin a folosit o alta tehnica numita ”throwing”. ”E un stil aproape uitat in care aerezi si racesti lichidul turnandu-l dintr-un vas in altul, iar in unul din vase se afla gheata. Este greu sa nu versi bautura in timpul procesului si sa iti mentii mainile stabile, dar odata ce inveti trucul, poti deveni maestru.”

 

 

Irrish Coffee: Terroir- Home

Dupa plimbare e timpul sa te intorci acasa unde se aduna familia si pregateste ceva ca toti sa se incalzeasca. Irish Coffee Terroir- Home este a doua bautura pe care Martin a servit-o juriului. Ca baza, el a ales o cafea proaspat prajita din Nicaragua, prajita de Dale Harris de la Has Bean- Stafford, Marea Britanie. Cafeaua este varietatea Yellow Pacamara procesata natural si dupa cum e descrisa pe eticheta: ”… un adevarat Mojito al cafelei: curata, clara si racoritoare cu note subtile de lime si usor mentolata.” Martin combina cafeaua cu 40 ml de Powers John’s Lane Release- whiskey de 12 ani si 20 ml de sirop de zahar de melasa.

Martin si antrenorul Jeremy Challender de la Prufrock Coffee numesc tehnica pe care o folosesc ”shake-over”. Au creat aceasta tehnica crezand ca nu a mai fost folosita pana acum. ”Am descoperit rezultate bune cand am evitat inflorirea clasica a cafelei, si in loc am amestecat-o intrul thermo flask.” – explica baristaul slovac. Au facut asta impreuna cu whiskey-ul si cu siropul de zahar si dupa aceea au turnat totoul peste un filtru de hartie de V60 direct in paharul de Irish Coffee.

 

 

Cum este sa degusti Terroir- Home? ”Imagineaza-ti o canapea calda, un semineu si un cozonac facut de bunica cu gustul si aroma de merisoare si fagure de miere.”- asa isi prezinta Martin bautura castigatoare.

Dupa recomandarile lui Martin Hudak, avem doua retete perfecte de cocktailuri cu cafea care sa ne incalzeasca serile reci de iarna. Cu o cafea de calitate proaspat prajita, cativa stropi de alcool si retetele de la profesionisti ne putem bucura acasa de bauturi premiate la nivel mondial.

No Comments

Post a Comment