Uncategorized

INFO TARA: Cafeaua din Guatemala ofera niste varietati exceptionale de arome locale- de la cele dulci cu note de cacao, la cele citrice si florale cu o aciditate ascutita. Guatemala este al zecelea producator de cafea din lume, exportand 98% cafea Arabica- cu soiuri ca Bourbon, Caturra, Catuai, Typica, Maragogipe si Pache. Guatemala are numeroase microclimate- de la versanti de munti, la campii- iar acestea, ajutate de solul generos, creeaza cafea cu o varietate foarte mare de arome. Cafeaua creste in aproape...

INFO TARA: India este al doilea cel mai mare producator de ceai din lume si este faimoasa deoarece a fost prima regiune cultivata de ceai din Imperiul Britanic. Traditional, India este cunoascuta pentru ceaiul Assam si ceaiul Darjeeling, insa in prezent tara experimeteaza cresterea mai multor tipuri de ceai, cum ar fi ceaiul Nilgiri Frost sau Darjeeling Green. Culturile de ceai din India sunt responsabile pentru 22% din productia mondiala de ceai. Majoritatea ceaiului produs in India este consumat local, iar numai...

Nenumarate feluri de ceai sunt produse si savurate la nivel global. Cu toate ca arata si au gust diferit, toate sunt extrase din frunzele aceleiasi plante versatile, Camellia sinensis. De la binecunoscutele sortimente de ceai cum ar fi ceaiul verde sau ceaiul negru, pana la ceaiul oolong sau ceaiul Pu`er, de la ceaiul la plic, pana la ceaiul din frunze libere, toate au la baza planta Camellia sinesis. Diferenta este data de timpul necesar frunzelor pentru oxidare. Exista doua varietati principale...

Pentru a ajunge boabe, fructele de cafea trebuie sa fie procesate. Modul in care cafeaua e procesata poate avea efecte drastice asupra cestii rezultate si de aceea se acorda o importanta din ce in ce mai mare acestei etape. Metodele de procesare difera de la tara la tara, dar principalele sunt procesarea cu apa (spalata), honey (semi-spalata/ naturala) si procesarea uscata (naturala). Pentru a pastra calitatea fructelor de cafea, acestea trebuie culese cand sunt coapte si procesate la doar cateva ore...

INFO TARA: Cafeaua a fost adusa in Brazilia din Guyana Franceza in 1727. In timp, Brazilia a ajuns sa fie cel mai mare producator de cafea pentru mai bine de 150 de ani. Legenda spune ca primul arbore de cafea a fost plantat in Brazilia de Francisco de Melo Palheta, in regiunea Para din nordul tarii. Semintele de cafea ii fusesera daruite pe ascuns, intr-o misiune diplomatica din Guyana Franceza, de catre sotia guvernatorului, de care se indragostise. Treptat, cu cat s-a extins...

Retete castigatoare de cocktailuri cu cafea Urmarind recomandarile bine cunoscutului Jamie Oliver, cel mai bun cocktail bar din Londra este la American Bar de la hotelul Savoy. In echipa priceputa din spatele barului, pe langa faimosul Erik Lorincz il gasim si pe colegul lui slovac- Martin Hudak. Martin intelege atat cocktailurile cat si cafeaua, si si-a dovedit profesionalismul in anul 2014 la Melbourne, Australia- unde a iesit pe locul al doilea la campionatul mondial World Coffee in Good Spirits. Pentru a aduce Londra...